Hamburger van kletskoppen en witte pens

Iedereen kent wel de traditionele hamburger, maar heb je ooit al eens een hamburger van kletskoppen en witte pens geproefd? Het klinkt misschien wat ongewoon, maar het is een absolute smaaksensatie! Combineer dit met een mix van mango en curry van Heinz, en je hebt een heerlijk BBQ gerecht dat je niet snel zult vergeten! Want bij Barbecook staan leuke herinneringen centraal!

Hamburger of Dutch biscuits and white tripe

The Taste Of Fun

Bij The Taste Of Fun draait het allemaal om het beleven van plezier tijdens het barbecueën. We geloven dat barbecueën niet alleen lekker eten betekent, maar ook een gezellige en ontspannen sfeer creëert voor iedereen. Less is more and keep it simple, daar gaan we voor! Daarom bieden we niet alleen klassieke gerechten aan maar gaan we ook steeds op zoek naar vernieuwende speelse gerechtjes. En net omdat plezier zo belangrijk is, kiezen we in dit recept voor de nieuwe Barbecook Nestor. Nestor is 360° aan plezier!

Bereiding van hamburger van kletskoppen en witte pens

Snijd de witte pens in schijfjes van 1 cm dik. Snijd hierna de appeltjes in schijfjes. Heb je nog aan wat extra ruimte voor jouw mise en place? Kies dan voor de Barbecook bamboe snijtafel!

Voor het bereiden van de witte pens en appeltjes maken we gebruik van de Barbecook Nestor houtbarbecue. Steek de Nestor aan met behulp van enkele Barbecook wokkels en smeer de grillplaten overvloedig in met zonnebloemolie! Door dit te doen, zorg je ervoor dat de levensduur van je BBQ met jaren verlengd wordt. De olie gaat in je kookplaten bakken en biedt zo een beschermende laag tegen roest.

Bak de schijfjes witte pens en appeltjes op de hete platen van de Nestor bbq. Wanneer de witte pens klaar is, kun je deze er gemakkelijk afhalen met de Barbecook Army green tang.  Neem een kletskop en leg er een schijfje witte pens op. Vervolgens smeer je er een beetje mango-currysaus op. Dit kun je gemakkelijk doen met de Barbecook marinade borstel. Als laatste werk je af met een stukje appel. Herhaal deze stappen tot je vier hamburgers hebt samengesteld.

Geen fan van een hout BBQ? Geen probleem!

Bereid je dit recept liever op een houtskoolbarbecue? Hierbij alvast wat informatie voor de bereiding op de Barbecook Magnus.

De Magnus BBQ aansteken doe je met behulp van de Barbecook ingebouwde houtskoolstarter. Leg enkele wokkels op het rooster boven de luchttoevoer en zet de houtskoolstarter er bovenop. Vul de houtskoolstarter met kwalitatieve houtskool tot aan de rand. Zet de luchttoevoer volledig open en steek de houtskoolbarbecue aan. Plaats de Dynamic Core planchaplaat centraal in de barbecue en laat even opwarmen. Grill de witte pens op zijn geheel op het zijrooster en de appeltjes op de planchaplaat. Neem een kletskop en leg er een schijfje witte pens op. Vervolgens smeer je er een beetje mango-currysaus op. Als laatste werk je af met een stukje appel. Herhaal dit tot je vier hamburgers hebt samengesteld. Smakelijk!

Can’t get enough?

Op zoek naar een extra crunchy twist voor je kletskoppen? Wist je dat je ze even kort kan opwarmen op de grill voor die perfecte krokante textuur? En waarom zou je stoppen bij één saus als je kan experimenteren met verschillende smaken om jouw ultieme combinatie te vinden? Blijf jezelf verrassen en laat je creativiteit de vrije loop gaan!

More grillrezepte