Pizza met gerookte zalm, spinazie en cottage cheese

Tonight it’s pizzanight! Ben je nog op zoek naar iets leuks, lekkers en gemakkelijk om klaar te maken vanavond? Wil je je kinderen blij maken of juist je vrienden verrassen? Eens iets anders proberen dan de klassieke pizza met tomatenpuree? Ga dan voor een pizza met gerookte zalm, spinazie en cottage cheese. Check hieronder het recept!

Pizza with smoked salmon, spinach and cottage cheese

Een gezonde pizza!

Dankzij de cottage cheese hoef je je geen zorgen te maken over het aantal calorieën. Cottage cheese, ook wel hüttenkäse genoemd, is een jonge kaas met korrelige structuur. Hij wordt gemaakt uit wrongel en heeft tal van voordelen. Zo bevat deze kaassoort weinig lactose en zit hij boordevol eiwitten.

Bereiding van pizza met gerookte zalm, spinazie en cottage cheese op de BBQ

In dit recept maken we gebruik van de Barbecook Magnus. De Magnus is een multifunctionele barbecue en dankzij zijn Dynamic Centre heeft hij heel wat kookmogelijkheden. Maak de houtskoolbarbecue aan met behulp van de geïntegreerde kolenstarter en enkele Barbecook wokkels. Gebruik voldoende houtskool zodanig dat je een temperatuur van 300° tot 400° bereikt. Zorg bij het bereiden van een pizza op de Magnus altijd dat de kolen aan de zijkant van de barbecue liggen. Zo voorkom je dat de hitte rechtstreeks op de pizzasteen afstraalt en je pizzabodem zal gaan aanbranden. Bevestig de Barbecook pizzaoven op de barbecue. Deze is specifiek op maat van de Magnus! Leg vervolgens de Barbecook pizzasteen centraal in de pizzaoven en laat deze 15 minuten opwarmen.

Terwijl je de barbecue laat opwarmen, kan je de pizza beleggen. Meng de kappertjes, de cottage cheese en peper en zout. Rol vervolgens het pizzadeeg open en zorg dat er voldoende bloem aan de bodem van de pizza hangt. Bloem op de pizzasteen doen heeft geen nut, want dit zal direct verbranden. Verdeel het mengsel evenredig over het deeg. Beleg de pizza met gerookte zalm en spinazie. Gebruik peper en zout om verder af te kruiden en besprenkel de pizza tenslotte nog met wat olijfolie.

Leg je pizza in de voorverwarmde Magnus pizzaoven met behulp van de Barbecook pizza spatel. De pizzaplaat ligt op de zelfde hoogte als de rand van de Magnus waardoor je de pizza heel gemakkelijk in de pizzaoven kan schuiven.

Laat de pizza 5 minuutjes grillen op de pizzasteen. Nu kan je de pizza ervan halen en in stukjes snijden met behulp van de Barbecook pizza snijder.

Ziezo, je pizza is klaar! Iedereen aan tafel!