Champignons met Boursin en spek

Ben jij ook zo’n fan van champignons? Probeer dan zeker dit overheerlijke recept uit! Het is de perfecte combinatie van romige Boursin, knapperige spekjes en sappige champignons. Ideaal als hapje of als bijgerecht bij een lekker stukje vlees. En het beste van alles? Het recept telt maar enkele ingrediënten en heeft een korte bereidingstijd! It’s As Easy As ABC. 😉

Champignons met Boursin en spek

Bereiding van champignons met Boursin en spek

Begin met het maken van de vulling. Meng de Boursin, de spekblokjes en een handvol geraspte kaas tot één geheel in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Maak vervolgens de champignons schoon en verwijder voorzichtig de steeltjes. Vul de champignons met de Boursin-vulling en werk af met wat extra geraspte kaas.

Champignons op de Barbecook Magnus

Voor dit recept maken we gebruik van de Barbecook Magnus houtskoolbarbecue. Deze nieuwe houtskoolbarbecue bestaat in drie varianten: Magnus Original, Magnus Comfort en Magnus Premium! Bij elke variant staan drie peilers centraal, namelijk Easy Start, Easy Cook en Easy Clean!

De Magnus BBQ aansteken doe je met behulp van de ingebouwde houtskoolstarter. Leg enkele Barbecook wokkels op het rooster boven de luchttoevoer en zet de houtskoolstarter er bovenop. Vul de houtskoolstarter met kwalitatieve houtskool tot aan de rand. Zet de luchttoevoer volledig open. Steek de houtskoolbarbecue aan en laat langzaam opwarmen. Maak het jezelf extra gemakkelijk en kies voor de lange lucifers van Barbecook!

Leg vervolgens de champignons in het midden van het rooster. Laat de champignons langzaam garen tot het kaasmengsel gesmolten is. Maak het jezelf gemakkelijk door te kiezen voor de Barbecook gietijzeren pan met bamboe onderzetter. Deze verwarm je kort op de grill. Daarna voeg je er olijfolie aan toe en grill je de champignons.

Werk het geheel af met een beetje peterselie en presenteer op de bamboe onderzetter! Succes gegarandeerd! 

Veggie variant

Champignons zijn vaak erg geliefd bij vegetariërs omdat ze veel vezels en proteïnen bevatten. Je kan dit receptje dan ook makkelijk veggie proof maken! Maak de champignons klaar zonder de spekblokjes en je hebt een vegetarisch hapje!

Nu is het tijd om te genieten van deze heerlijke champignons met Boursin. Wedden dat je gasten er geen genoeg van kunnen krijgen? Bon appétit!

More recepten