Bereiding van scampi’s met citroengras in de smoker
Het klaarmaken van dit Aziatische scampi recept vergt een korte voorbereiding. Mix alle ingrediënten voor de marinade. Kneus de citroengrastakken lichtjes en spies de rauwe scampi’s op de takjes. Doe ze vervolgens in een plastic diepvrieszakje en giet er de marinade bij. Leg het zakje scampi’s gedurende twee uur in de koelkast.
Dit Aziatische scampi recept maken we klaar in de Oskar smoker. We zullen de Aziatische scampi’s namelijk warm roken. Warm roken gebeurt op een temperatuur van +- 70 °C. Zo worden de scampi’s gaar én krijgen ze een heerlijk rokerige smaak. We kiezen voor hickory rookchips, deze geven een kruidige en intense smaak af. Het is belangrijk de rookchips vooraf voor enige tijd te laten weken in water. Maak de Oskar smoker aan met enkele aanmaakblokjes en kwalitatieve houtskool. Na enige tijd zal er een dun laagje grijze as op de kolen te zien zijn. Wikkel de uitgelekte hickory rookchips in wat aluminiumfolie, prik er enkele gaatjes in en leg het pakketje op de hete kolen.
Haal de scampi’s met citroengras uit de marinade en laat wat uitlekken. Leg ze op het rooster van je Oskar smoker. Laat de smoker nu z’n werk doen. Check regelmatig of de scampi’s al gaar zijn. Eenmaal de scampi’s een mooie kleur hebben en ze binnenin ook lekker gekleurd zijn, kan je ze van het rooster halen. Opgelet: laat ze niet te lang roken, zorg dat ze nog wat bite hebben.
Fingerlickin’ good!
Extra tips
Indien je scampi’s toch wat kleiner uitvallen dan gedacht, kan je ze op spiesjes prikken om te voorkomen dat ze door het rooster glippen. Barbecook heeft heel wat spiesjes in z’n aanbod die jouw scampi’s met citroengras mooi bij elkaar zullen houden: uit chroom met houten handvat, uit rvs met houten handvat, volledig uit rvs en uit bamboe. Keuze in overvloed!