Een Barbecook Kerstfeest

Nu de feestdagen naderen wordt het stilaan tijd om het Kerstmenu samen te stellen. Stel je voor: de hele familie rond de Barbecook Magnus houtskoolbarbecue en de geur van gegrilde kalkoen. Welkom bij een Barbecook Kerstfeest - waar de barbecue en feestvreugde perfect samensmelten in harmonie.

A Barbecook Christmas Celebration

Kalkoen op de Barbecook Magnus

Duik deze feestdagen in een wereld waar het klassieke kerstdiner een rokerige, smaakvolle make-over krijgt met de Barbecook Magnus. Vergeet de gebruikelijke ovenroutine en omarm de buitenbeleving. Volg onze aanwijzingen en tover een verrukkelijk kerstdiner op tafel waar je gasten gegarandeerd om meer zullen smeken.

Voor dit recept kiezen we de Barbecook Magnus Premium. Met zijn deksel zorgt hij voor een gelijkmatige garing en een heerlijke rooksmaak. De ingebouwde houtskoolstarter maakt het aansteken van de BBQ snel en moeiteloos. Bovendien kunnen we met de twee houtskoolbakjes van de Magnus Premium verschillende kookzones creëren voor de perfecte balans tussen een knapperige buitenkant en een sappige binnenkant. Tot slot wordt de Magnus Premium geleverd met twee zijtafels, waardoor de bereiding een fluitje van een cent wordt.

Ingrediënten

  • Hele kalkoen (grootte hangt af van het aantal gasten)
  • Olijfolie of gesmolten boter
  • Zout en peper
  • Kruiden en specerijen (rozemarijn, tijm, salie, knoflookpoeder, enz.)

Hoe bereid je kalkoen op de Magnus Premium?

Om te beginnen wrijf je de kalkoen in met olijfolie of gesmolten boter. Deze stap is cruciaal voor een knapperige buitenkant. Daarna kruid je de kalkoen royaal met zout, peper en kruiden naar keuze. Overweeg om een rub te maken met kruiden zoals verse rozemarijn, tijm, salie, knoflookpoeder of een combinatie van je favoriete kruiden voor extra smaak. Deze eenvoudige maar smaakvolle bereiding vormt de basis voor een heerlijk gekruide kerstkalkoen.

Begin met het vullen van de houtskoolstarter en steek de Barbecook Magnus aan. Zodra de houtskool, na ongeveer 15 minuten, bedekt is met een grijze laag, giet je deze in de houtskoolbakjes. Voeg vervolgens meer houtskool toe en wacht tot de Magnus ongeveer 180 graden is. Voor de bereiding van de kalkoen is het belangrijk om zowel directe als indirecte warmtezones te hebben. Daarom gaan we de Barbecook houtskoolmandjes gebruiken. Plaats aan elke kant van de Magnus een mand en laat in het midden een open zone. Plaats een gietijzer ovenschaal in het midden, onder de kalkoen, om vet op te vangen en flare-ups te voorkomen. Plaats de barbecueroosters op het laagste niveau en leg de gekruide kalkoen op het rooster, met de borstzijde naar boven, boven de schaal. Sluit ten slotte het barbecuedeksel om de hitte en rook vast te houden, zodat de kalkoen een heerlijke rooksmaak krijgt.

Grill de kalkoen tot deze een interne temperatuur van 74°C bereikt in het dikste gedeelte van de dij. Gebruik een Barbecook digitale thermometer om de temperatuur te controleren. Controleer zowel de dij als de borst op gaarheid. Voeg extra houtskool toe om ervoor te zorgen dat de temperatuur in de Magnus gelijk blijft.

Eventueel kun je de kalkoen elk uur insmeren met zijn eigen sap/vet door middel van een Barbecook marinadeborstel.  Zodra de kalkoen de gewenste temperatuur heeft bereikt, haal je hem van de barbecue, dek je hem losjes af met aluminiumfolie en laat je hem ongeveer 20 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.

Snijd de kalkoen aan en serveer met je favoriete bijgerechten op een van de Barbecook bamboeplanken. Serveer met verse sperziebonen en gebakken aardappelen.

Spruitjes met cranberryglazuur

Geef spruitjes een make-over met een cranberryglazuur. Grill ze op de Barbecook Magnus tot ze perfect gaar zijn en marineer ze dan met een zoete en pittige cranberryglazuur. Het resultaat is een bijgerecht dat de hartige noten van het hoofdgerecht in evenwicht brengt met een feestelijke smaak.

turkey - leftturkey - right

Nog plaats voor een dessertje?

Sluit je Barbecook kerstfeest af met een dessert dat het vuur omarmt. Grill schijven kaneelgekruide ananas of perzikhelften tot ze gekarameliseerd zijn en serveer ze met een bolletje vanille-ijs. Het is een zoete en rokerige finale die een blijvende indruk zal nalaten op je gasten.

Plaats de Barbecook Magnus deze kerst in het middelpunt van de belangstelling en creëer een onvergetelijk en heerlijk feestmaal. Van perfect geroosterde kalkoen tot gegrilde bijgerechten en een geweldig dessert. Elk gerecht wordt overgoten met de magie van buiten koken. Maak van deze feestdagen een feest om nooit te vergeten met een kerstdiner dat zindert van smaak en feestvreugde!

More recepten