Belgische hotdog versus Deense hotdog
Zowel de Belgen als de Denen houden ongetwijfeld van een lekker knapperige hotdog op de BBQ, In dit recept kunnen we zelfs spreken van ‘haute dogs’, want we gaan niet zomaar voor een simpel broodje met worst en wat ketchup, we maken een typisch Deense hotdog en een typisch Belgische hotdog op de BBQ klaar. Yummy! De Deense hotdog bestaat uit een broodje, een rode worst – ook wel Røde Pølser genoemd, rauwe en gedroogde ui, augurk en remoulade - een heerlijk sausje op basis van mayonaise, witte kool en komkommer. De Belgische hotdog bestaat uit een broodje, een goeie, dikke braadworst, Belgische pickels, lenteui en gebakken ui. Comfort food for the win!
Bereiding van Belgische en Deense hotdogs op de BBQ
Om volledig in de voetbalsfeer te blijven, maken we de hotdogs klaar op Barbecook’s Edson ‘Belgian Red Devils’ BBQ, dé ideale BBQ om te supporteren voor onze favoriete ploeg tijdens het Europees kampioenschap voetbal!
Snij voor de Belgische hotdog de lenteajuin fijn. Snij de witte ui in ringen en bak aan in een pannetje. Snij ook het stokbrood in 4 gelijke stukken. Dit alles kan je best doen op een van Barbecook’s bamboe snijplanken.
Snij voor de Deense hotdog de augurken in dunne schijfjes en de rode ui in reepjes. Meng voor de Deense remoulade de mayonaise, de witte kool en de komkommer. Snij ook het stokbrood in 4 gelijke stukken.
Nu het voorbereidend werk erop zit, kunnen de worsten op de grill. Maak de Edson BBQ aan met behulp van een houtskoolstarter. Gebruik bij voorkeur Barbecook’s worstenklem om het jezelf makkelijk te maken. Klem alle worsten vast en leg ze op het rooster van je BBQ. De braadworsten zullen iets meer tijd nodig hebben om gaar te worden dan de Deense worsten. De ene zijn namelijk dikker dan de andere. Draai regelmatig om.
Eenmaal de worsten lekker gebakken zijn kan je ze tussen de broodjes steken. Werk af met de toppings en… Geniet!
De hotdog-vibe helemaal te pakken? Probeer dan zeker ook onze gegrilde hotdogs op de BBQ met koolsla uit!