Hummus van gerookte pompoen

Je bent waarschijnlijk lang niet de enige die een heuse hummusverslaving heeft ontwikkeld de laatste jaren. Hummus is een ongelofelijk populaire dip die bij velen steevast op de aperitieftafel staat tijdens het weekend. Met crackers of wat groenten, iedereen lijkt van hummus te houden! En wist je dat er zelfs heel wat varianten op de klassieke hummus-dip bestaan? Zo stelt Barbecook een ongelofelijk lekker recept voor: hummus van gerookte pompoen! De gerookte pompoen maken we natuurlijk klaar met een Barbecook rookoven. Ongetwijfeld een hit tijdens jouw volgende aperitief-moment!
Hummus van gerookte pompoen

Hummus van gerookte pompoen, hét ideale herfstaperitiefhapje

Een pompoen kan je tegenwoordig bijna het hele jaar door terugvinden in de supermarkt. Wij houden er echter van om steeds te koken met seizoensgebonden groenten en fruit en raden daarom aan om dit recept met gerookte pompoen in de herfst te bereiden. Het pompoenseizoen loopt namelijk van oktober tot en met december. In deze periode zijn deze oranje lekkernijen dan ook op hun best!

Bereiding van hummus van gerookte pompoen

De pompoen roken doen we in Barbecook’s elektrische rookoven Otto 2.0. Met deze rookoven tover je de heerlijkste warm gerookte ingrediënten tevoorschijn. Stekker in het stopcontact en het roken kan beginnen!

Om de pompoen te roken, gebruiken we Barbecook’s olijf rookchips. Het is belangrijk de chips vooraf even in water te laten weken. Aangezien de pomoen 30 à 40 minuten zal moeten roken, voorzien we 2 en een halve hand van de rookchips. We hanteren namelijk de volgende vuistregel: per kwartier roken een handvol rookchips. Leg de geweekte rookchips op de chipsschaal en schuif deze in de Otto 2.0 rookoven. Leg vervolgens de pompoen (in stukken gesneden) op het rooster van de Otto 2.0. Steek de stekker in het stopcontact en laat de Otto 2.0 30 à 40 minuten zijn gang gaan. Sit back & relax (pompoen roken is zo simpel, ja)!

Mix vervolgens de gerookte pompoen met de kikkererwten, tahin, olijfolie en look tot een smeuïge puree. Bak alle kruiden kort in een droge pan. Let op dat ze niet verbranden. Stamp fijn in een vijzel en meng onder de puree van kikkererwten en gerookte pompoen. Verfris met zeste van citroen en citroensap.

Meng voor de yoghurtsaus olijfolie met yoghurt, zure room, sap en zeste van limoen. Bak het spek krokant in een droge pan. Laat uitlekken op keukenpapier. Snij fijn. Rooster eventueel de pitabroodjes of het Turks brood op de BBQ of gewoon in de oven.

Serveer de hummus van gerookte pompoen in een schaal. Besprenkel met extra olijfolie en yoghurtsaus. Werk af met tuinkers of ander groen, pompoenpitten en crumble van spek. Dip er de pitabroodjes, het Turks brood, de chips of crackers in en… geniet!

Conclusie: gerookte pompoen en hummus, een ongelofelijk lekkere en verrassende combi!

Producten in dit artikel

Translation missing: nl.products.sliders.previous
»