Pizza met merguez, mozzarella en tomaat op de BBQ

Pizza is always a good idea! Zin om origineel uit de hoek te komen? Kies dan voor een pizza op de barbecue. In dit recept maken we pizza met merguez, mozzarella en tomaat. Origineel en lekker! Dankzij de Barbecook pizzasteen is jouw favoriete pizza in geen tijd klaar. Ready to taste the fun?

Pizza with merguez, mozzarella and tomato on the BBQ

Barbecook pizzasteen

Een pizzasteen is een platte plaat gemaakt uit vuurvaste klei. Een pizzasteen zorgt voor een betere warmtegeleiding van onderaf, waardoor de warmte gelijkmatig wordt verdeeld en jouw favoriete pizza lekker krokant wordt. Belangrijk is wel om de pizzasteen telkens voor te verwarmen. Bij Barbecook kan je kiezen voor een rechthoekige pizzasteen of een ronde pizzasteen.

image-two-column -leftimage-two-column -right

Bereiding van pizza met merguez, mozzarella en tomaat op de BBQ

In dit recept maken we gebruik van de Barbecook Kamal. Maak je kamado barbecue aan met enkele aanmaak houtwollen en plaats het divide en conquer systeem met de plate setters in je barbecue. Leg vervolgens het rooster er bovenop en daarna ook de ronde Barbecook pizzasteen. Breng naar een temperatuur van 275 à 300 °C.

Ondertussen kan je de pizza beleggen. Om een extra leuke toets aan je bereiding te geven, kan je het deeg in de vorm van een hartje snijden. Beleg het pizzadeeg vervolgens met enkele eetlepels tomatenpuree, mozzarella en stukjes merguez worst. Kruid naar eigen smaak met oregano, peper en zout. Besprenkel tenslotte met wat olijfolie. Ben je een echte groenteliefhebber? Voeg dan ook enkele groenten toe zoals champignons, spinazie, artisjok of paprika. Aan jou de keuze!

Leg de pizza op de voorverwarmde pizzasteen en sluit het deksel van je Kamal. Bak de pizza voor zo’n 10 à 15 minuten. Maak het jezelf gemakkelijk en haal de pizza van de barbecue met behulp van de Barbecook pizzaspatel. Werk eventueel af met wat verse basilicum en fijn geraspte Parmezaanse kaas!

Snijd nu in gelijke stukken met behulp van Barbecook’s handige pizzasnijder.

Mamma Mia, wat een pizza!