Welke soorten hout chunks, rookchips en rookmot gebruik je waarvoor?

Het roken van ingrediënten is helemaal in. Of het nu gaat om een stuk vlees of vis, groenten of fruit, alles is mogelijk! Het enige wat je moet doen is kiezen voor de juiste rooksmaak. De unieke smaak verkrijg je door het toevoegen van hout chunks, rookchips of rookmot. Hout chunks en rookchips worden gebruikt bij warm roken. Rookmot wordt gebruikt bij koud roken. Hieronder gaan we dieper in op Barbecook’s aanbod aan hout chunks, rookchips en rookmot.
Which wood chunks, smoking chips and smoking dust do you use for which preparations?

Rookchips

Rookchips zijn houtsnippers van ongeveer 2 cm. Deze laat je eerst in water weken alvorens je aan de slag kan gaan. Je legt de rookchips vervolgens in de lade van je Barbecook Otto 2.0 of wikkelt ze in wat aluminiumfolie en legt ze op de hete kolen in je Barbecook Oskar. Je kan de rookchips eveneens gebruiken in de universele smoker box die compatibel is met Barbecook’s gasbarbecues.
image -left

Olijf rookchips

Olijf rookchips geven een kruidige en aardachtige smaak af. Deze soort is ideaal voor het roken van gevogelte.

Kers rookchips

Kers rookchips geven een zoete en fruitige smaak af. Deze soort is ideaal voor het roken van varkensvlees, rundsvlees, gevogelte (zoals kip) en ham.

Citroen rookchips

Citroen rookchips geven een pittige citrussmaak af. Deze soort is ideaal voor het roken van witte vis, gevogelte en zeevruchten.

Appel rookchips

Appel rookchips geven een zoete en milde smaak af. Deze soort is ideaal voor het roken van gevogelte, rundsvlees en ham. 

Eik rookchips

Eik rookchips geven een zware smaak af. Het is de meest veelzijdige soort. Ideaal voor het roken van vis, rood vlees en wild.

Hickory rookchips

Hickory rookchips geven een zoete maar vrij heftige smaak af. Deze soort is ideaal voor het roken van vlees en vis.

image

Hout chunks

Hout chunks zijn iets groter en dikker dan rookchips. Het zijn echte blokjes hout. Ze worden, net zoals rookchips, ook gebruikt bij warm roken. Je weekt ze vooraf in water en strooit ze dan over de kolen van je Oskar of van je houtskoolbarbecue

Rode wijn hout chunks

Rode wijn hout chunks zijn zoet en mild van smaak. De chunks zijn ideaal bij rood vlees en gevogelte.

Beuk hout chunks

Beuk hout chunks zijn mild van smaak. De chunks zijn ideaal bij vlees, vis, groenten, noten en kazen.

Rookmot

Rookmot heeft de textuur van zaagsel. Het wordt gebruikt als smaakmaker bij koud roken. Je dient een koude rookgenerator te vullen met rookmot en aan te steken met een theelichtje om de rookmot te laten smeulen en z’n werk te laten doen.

Els rookmot

Els rookmot is zoet en zacht van smaak. Deze soort is ideaal bij zalm, zeevruchten, varkensvlees en gevogelte.

Beuk rookmot

Net zoals beuk hout chunks is ook beuk rookmot mild van smaak en ideaal bij een uitgebreid scala ingrediënten.

image -leftimage -right

More bbq inspiratie