Onderhoudstips voor je barbecuerooster

Grote kans dat het barbecuerooster na dat laatste tuinfeestje toch iets minder goed schoongemaakt was dan je dacht. Geen paniek! Met deze tips en tricks laat je jouw rooster in 1-2-3 terug blinken! Om te beginnen is het belangrijk dat je rooster warm is als je deze gaat schoonmaken, zo komt het vuil veel makkelijker los. Gebruik vervolgens bij voorkeur één van de vele Barbecook accessoires zoals de handige foam cleanergrill cleaner of één van de vele borstels. We helpen jou ook met plezier verder met enkele DIY-tips!

Maintenance tips: cleaning your barbecue grid

Barbecuerooster schoonmaken met citroen

Een citroen is een handig hulpmiddel voor het schoonmaken van jouw barbecueroosters. Halveer de citroen en smeer het rooster ermee in. Laat twee uurtjes intrekken en de etensresten komen heel gemakkelijk mee met behulp van een spons of microvezeldoekje. Ook tijdens het grillen is citroensap ideaal om te ontvetten en schoon te maken. Prik een halve citroen op een vork en wrijf hiermee over het warme rooster. Byebye vetrestjes!

Belangrijk: droog het rooster achteraf altijd goed af!

Barbecuerooster flink laten verhitten

Laat je barbecue een kwartiertje flink verhitten met gesloten deksel. Alle etensresten branden in één keer weg. Even schoonmaken en je rooster is weer als nieuw! Om je hete barbecueroosters schoon te maken raden we onze Olivia spiraalborstel aan. Dankzij zijn gebruiksvriendelijke lengte blijf je altijd op een veilige afstand.

Barbecuerooster insmeren met plantaardige olie

Een goede tip om preventief op te treden: smeer je barbecuerooster voor het barbecueën in met plantaardige olie. Zo voorkom je niet alleen aangekoekte etensresten, maar hou je het barbecuerooster ook langer roestvrij.

Deze tip werkt ook met een aardappel. Snij een rauwe aardappel in twee en prik deze op een vork. Beweeg de aardappel over de warme roosters en het grillen kan beginnen. Door het zetmeel in de aardappel creëer je een antibaklaag, waardoor het schoonmaken achteraf veel gemakkelijker wordt.

More bbq inspiratie