Ultieme tips voor vis op de BBQ

Velen denken bij barbecue automatisch aan vlees, een foute gedachtegang als je het ons vraagt! Even goed is een heerlijk stukje gegrilde vis. Of je nu houdt van zeebaars, kabeljauw, zalm of zelfs tonijn, alles is mogelijk op de BBQ! Vis op brochettes, in een papillot of in een BBQ visklem, ontdek de talloze mogelijkheden van vis op de BBQ!

Tips & tricks for fish on the BBQ

De talloze mogelijkheden van vis op de BBQ met Barbecook’s accessoires

Zoals je ondertussen waarschijnlijk al hebt verstaan, kan je veel kanten uit met vis op de BBQ en dit mede dankzij Barbecook’s accessoires. Naast een ruim assortiment aan barbecuetoestellen biedt het merk namelijk nog een veel ruimer aanbod aan accessoires aan. Om aan ieders grillwensen te voldoen! 

Barbecook visgrill

De Barbecook visgrill, ook wel gekend als een BBQ visklem, is een populaire keuze als je een volledige vis wenst te grillen op de barbecue. Barbecook biedt een BBQ visklem aan voor 1 vis, maar ook eentje waarin je 3 volledige vissen tegelijkertijd kan steken. Het grote voordeel van de BBQ visklem: je vis gaat niet plakken aan het rooster waardoor je hem heel gemakkelijk kan draaien tijdens het grillen zonder dat de vis uit elkaar valt. Dit is immers een vaak voorkomend probleem bij het grillen van vis op de BBQ: door de tedere en fragiele structuur valt een vis makkelijker uiteen. De BBQ visklem is dus de ideale oplossing hiervoor!

Extra tips voor het grillen van een volledige vis op de BBQ:

  • Maak enkele inkepingen in de breedte en langs beide zijden van je vis. Op deze manier zal de warmte sneller in de vis doordringen en wordt hij gelijkmatig gaar.
  • Leg de staart van de vis niet boven het heetste gedeelte van je BBQ, het vlees is hier dunner, dus het bakt veel sneller dan de andere delen van je vis.
  • Wil je een special touch geven aan je vis? Wikkel hem dan eens in een bananenblad, kolenblad of in geweekte venkeltakken. Dankzij de BBQ visklem hou je alles goed bij elkaar. Wedden dat je versteld zult staan van de smaak?
image -leftimage -right

Barbecook spiesjes en brochettehouder

Brochettes maken met vis, het is perfect mogelijk dankzij Barbecook’s uitgebreide aanbod aan spiesjesuit chroom met houten handvatuit roestvrij staal met houten handvatvolledig uit roestvrij staal, of zelfs uit bamboe. Opties in overvloed! Wanneer je brochettes gaat maken, kies dan voor stevige vissoorten zoals zeebaars, zeewolf of zalm. Zo voorkom je dat de vis van je brochette zou vallen. Combineer bij voorkeur met groenten die een korte gaartijd vereisen. Smeer je visbrochettes lichtjes in met wat olie of marinade alvorens je ze op het rooster legt. Om te voorkomen dat er alsnog stukjes door het rooster zouden vallen, kan je gebruik maken van Barbecook’s brochettehouder. Met dit handige accessoire kan je tot 5 brochettes tegelijkertijd vastklikken. De brochettehouder is bovendien voorzien van een bakje waarin de eventuele afgebroken stukjes terecht kunnen komen.  

Barbecook barbecue bags

De mogelijkheden stoppen niet bij de BBQ visklem of visbrochettes, want ook met Barbecook’s barbecue bags kan je oneindig veel kanten uit! Wat dacht je immers van een heerlijke vispapillot op de BBQ? Bij het maken van een vispapillot hoef je je bovendien geen zorgen te maken over de stevigheid van je vis. Je kan een vissoort naar keuze gebruiken. Samen met wat groentjes, aardappelen, kruiden en eventueel een scheutje witte wijn bekom je smaakbommetjes van jewelste! De barbecue bags van Barbecook hebben 1 doorzichtige zijde waardoor je het gaarproces makkelijk kan opvolgen.

image

Barbecook rookplankjes 

Ben je van plan een stuk zalm op de BBQ klaar te maken? Dan is dit de perfecte gelegenheid om eens een rookplankje boven te halen! Ik hoor jullie al denken: plank, BBQ, gaat dit wel samen? Jazeker! Een in water geweekte rookplank wordt gebruikt om een extra heerlijke rooksmaak toe te voegen aan je ingrediënten. Zo is zalm een echte rookplankklassieker, maar je kan ook heel wat andere ingrediënten op de rookplank leggen! Er bestaan verschillende soorten planken die elk voor een specifieke smaak zorgen. Ontdek welke rookplanken Barbecook aanbiedt en hoe je ze gebruikt.

image

Extra tips voor vis op de BBQ

  • Indien je niet beschikt over een BBQ visklem of brochettehouder, gebruik dan zeker een of meerdere visspatels bij het omdraaien van je kabeljauw of zalm op de BBQ. Deze zijn extra groot waardoor je geen risico loopt een stuk af te breken tijdens het draaien.
  • Een rijkelijke marinade kan nooit kwaad! Maar, in tegenstelling tot vlees, mag je vis niet te lang marineren. Een halfuur tot een uur is voldoende. Bij zure marinades begint vis immers te garen, wat zonde zou zijn. Ook bestaat de kans dat je vis uit elkaar begint te vallen als ze te lang in een marinade ligt. Wist je trouwens dat Barbecook ook een marinade injector in z’n gamma heeft? Deze kan je gebruiken om de marinade tot diep in de kern te laten doordringen waardoor je een extra smaakvol en sappige vis op de BBQ verkrijgt.
  • Vis staat er voor gekend nogal makkelijk uit elkaar te vallen en zou het geen zonde zijn dat de helft van deze lekkernij in rook opgaat? Geen zorgen, Barbecook kwam ook hiervoor met een oplossing op de proppen. Dankzij een grillmatBBQ schaal of een hapjesrooster hoef je je geen zorgen meer te maken!
  • Om de gaarheid van de vis op de BBQ te testen, kan je simpelweg met een metalen spies in je vis prikken en deze vervolgens snel maar voorzichtig tegen de onderkant van je duim houden. Als de spies warm aanvoelt, is de vis gaar. Als de spies echter heet aanvoelt, heeft de vis al te lang op het vuur gelegen. Het is natuurlijk ook een optie een digitale thermometer aan te schaffen!
  • Dat vis en citroen een uitstekende combinatie zijn hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Maar laat die citroen nu ook je redding zijn in het ‘plakkende vis-probleem’ op de barbecue. Leg onder elke ‘hoek’ van je vis een plakje citroen. Zo creëer je als het ware een barrière tussen de vis en het rooster. Win-win, want niet alleen kan je je vis nu moeiteloos optillen van de grill, daarnaast krijgt hij ook een verrukkelijke smaak.

Genoeg vistips voor nu, haal die BBQ visklem, barbecue bags en rookplankjes maar boven en let’s do this!

More bbq inspiratie