Hoe kan je avontuurlijk grillen op een Barbecook gasbarbecue?

Buiten koken is populairder dan ooit! Meer zelfs, velen maken tijdens de zomer zowaar de volledige switch van indoor cooking naar outdoor cooking. Ik hoor jullie al denken: Is dit wel mogelijk? Mis je bij een barbecue niet heel wat zaken die je wel in een keuken hebt? Wel, dankzij de uitgebreide mogelijkheden van de Barbecook gasbarbecues kunnen we volmondig zeggen: ja, het is mogelijk! Barbecook’s gasbarbecues zijn namelijk zo uitgerust dat je er heel veel kanten mee op kan! We tippen je in dit artikel graag over enkele handige eigenschappen. Laten we onze grenzen verleggen!

How to grill adventurously on a Barbecook gas grill?

Smoker box

Een smoker box is een rechthoekige metalen box die je kan vullen met in water geweekte rookchips (smaak naar keuze). Vervolgens plaats je het deksel op de smoker box en kan je hem in de speciaal voorziene ruimte van je gasbarbecue (onder het linker rooster) plaatsen. Na het aansteken van je barbecue zal er zich na een 10-tal minuten rook ontwikkelen. Deze komt door de gaten van het deksel van de smoker box en zal in de gasbarbecue beginnen circuleren. Zo nemen je bereidingen een overheerlijke rooksmaak op. Hemels!

Rotisserieset

Leuk om weten is dat je zelfs een eigen ‘kip aan ’t spit’ kan bereiden met behulp van je Barbecook gasbarbecue (behalve met het kleinste Spring model). De gasbarbecues kunnen namelijk gecombineerd worden met een Barbecook rotisserieset. Niets heerlijker dan een heerlijk sappig kipje, toch?

image

Dynamic Core Grill

In de Siesta en Stella gasbarbecues is het centrale gedeelte – de zogenoemde Dynamic Core Grill - zo aangepast dat het rooster eruit kan worden gehaald en kan worden vervangen door allerlei handige accessoires. Denk hierbij aan een pizzaplaat of een universele contactplaat. Met een pizzaplaat tover je de meest krokante pizza’s tevoorschijn, voor de echte levensgenieters onder ons. De universele contactplaat kan worden gebruikt om te grillen à la plancha. Je hebt bovendien de keuze om de vlakke of de geribbelde zijde van de plaat te gebruiken. Van multifunctionaliteit gesproken!

image

Zijbranders en zijtafels

Alle Siesta en Stella gasbarbecues, alsook het grootste model van de Spring gasbarbecues, zijn voorzien van één zijbrander. De zijbrander is ideaal om sausjes of bijgerechten op klaar te maken. Zo kan je je barbecuerooster ondertussen ten volle benutten voor het bereiden van je hoofdingrediënten. De Stella 4311 is zelfs voorzien van een infrarood brander die een temperatuur van 700 °C kan halen, wat bijvoorbeeld ideaal is om je stuk vlees nog even te grillen op een extreem hoge temperatuur. Alle gasbarbecues zijn bovendien voorzien van zijtafels, handig om een snijplank met ingrediënten of peper en zout op te plaatsen.

Dit is natuurlijk niet alles, Barbecook’s gasbarbecues hebben nog tal van andere handige unieke eigenschappen. Aan jullie om te ontdekken!

image

More bbq inspiratie