Gas BBQ vs. houtskool BBQ

Wanneer je een BBQ gaat kopen is de grote vraag of het eentje op houtskool of op gas wordt. Fervente grillexperts zullen waarschijnlijk eerder kiezen voor een houtskool BBQ vanwege de typische authentieke ervaring. Een gas BBQ daarentegen is ook een populaire keuze vanwege z’n gebruiksvriendelijke karakter. Wat het ook wordt, elk type toestel heeft z’n eigen unieke voordelen. We overlopen hieronder kort enkele pluspunten van zowel de gas BBQ als de houtskool BBQ. Ontdek welk type toestel het best bij jou past! 

Gas BBQ vs. charcoal BBQ

De voordelen van een houtskool BBQ

Kiezen voor een houtskool BBQ is kiezen voor een authentieke ervaring. Bij het aansteken van dit type toestel komt iets meer avontuur kijken dan bij een ander soort BBQ. Je moet er namelijk in slagen je houtskool of briketten gloeiend heet te krijgen. Een BBQ met het QuickStart® systeem vergemakkelijkt dit proces: met enkele vellen krantenpapier en de juiste technieken is het klusje na een 15-tal minuten geklaard. Ook het gebruik van een houtskoolstarter is ideaal om je houtskool BBQ binnen een korte tijdspanne aan te krijgen. Een houtskool BBQ staat er voor gekend heel hoge temperaturen te kunnen bereiken: tot 500 °C en hoger! Verder valt het niet te ontkennen dat de onmiskenbare BBQ smaak en heerlijke geur van een houtskool BBQ zorgt voor hét ultieme BBQ gevoel!

Barbecook biedt houtskool BBQ’s aan in diverse vormen en maten. Ontdek de verschillende modellen van de Magnus, de Kamalde Loewy en de Edson, alsook de kleinere on the go houtskool BBQ’s: de Carlo en de Joya!

image -leftimage -right

De voordelen van een gas BBQ

Een gas BBQ kenmerkt zich door z’n gebruiksvriendelijkheid: dit type toestel is eenvoudig aan te steken in een minimum van tijd. Hoe je een gas BBQ precies aansteekt ontdek je in deze blogpost. Verder kan je rekenen op een vrij nauwkeurige en constante temperatuur. Dankzij het deksel van je gas BBQ bewaar je maximale controle. Wind of koude kunnen niet aan je bereidingen. De temperatuur kan je ook makkelijk verlagen of verhogen dankzij de regelknoppen. Dit type BBQ zal echter nooit zo warm kunnen worden als een houtskool BBQ. De maximumtemperatuur van een gas BBQ ligt tussen 200 en 250 °C. Een gas BBQ brengt bovendien amper rook of vervuilende stoffen met zich mee. Ten slotte vraagt het schoonmaken van je gas BBQ iets minder werk dan een houtskool BBQ. Je hoeft na afloop geen as te verwijderen, het enige wat je moet doen is je roosters een grondige schoonmaakbeurt geven en af en toe ook je gasbranders.

Barbecook biedt gas BBQ’s aan in diverse vormen en maten. Ontdek de verschillende modellen van de SpringSiesta en Stella.

More bbq inspiratie