Je barbecue aanmaken op een veilige en snelle manier: het QuickStart® systeem

Je barbecue aanmaken, velen zien het als een heuse karwei… Het kan echter veel makkelijker dan je denkt! De Loewy houtskoolbarbecues van Barbecook beschikken namelijk over het QuickStart® systeem. Wat dit precies inhoudt leggen we hieronder uit. Eén ding is zeker, je BBQ aanmaken was nog nooit zo simpel! 

Lighting your barbecue in a safe, simple and quick way: the QuickStart® system

Je BBQ aanmaken dankzij het QuickStart® systeem

Een barbecue aanmaken is iets wat velen zich ontzien, zeker als het om een houtskoolbarbecue gaat. Met deze veel voorkomende ergernis heeft Barbecook dan ook rekening gehouden bij het ontwerpen van de verschillende Loewymodellen.

De Loewy wordt gezien als de iconische houtskoolbarbecue van Barbecook. Deze barbecue met gestroomlijnd design is beschikbaar in meerdere maten en afwerkingen: met grilloppervlakten van 40 tot 55 cm en in geëmailleerd of roestvrij staal, voor ieder wat wils! 

De Loewy houtskoolbarbecues hebben veel van elkaar weg, maar één eigenschap springt er toch bovenuit: beiden beschikken over het QuickStart® systeem. De clou van het QuickStart® systeem is: je BBQ aanmaken op een veilige, eenvoudige en snelle manier! En dit is tenslotte toch wat we allemaal willen?

image

Hoe werkt het QuickStart® systeem?

Het QuickStart® systeem van Barbecook is heel eenvoudig. Volg het stappenplan hieronder en je zal zien: je barbecue aanmaken wordt vanaf nu kinderspel!

 1. Neem het grondrooster (= het rooster op de bodem van je barbecuekuip) van je Loewy houtskoolbarbecue even weg.
 2. Neem drie dubbele vellen krantenpapier en maak er opgerolde fakkels van. Steek de fakkels in de aanmaakbuis van je barbecue.
 3. Zet het grondrooster terug op z’n plaats.
 4. Giet vervolgens een hoopje houtskool in de barbecuekuip. Overdrijf niet. Je kan later nog wat extra houtskool bijgieten.
 5. Steek het krantenpapier aan via één van de twee gaten onderaan het toestel.
 6. Creëer voldoende luchtcirculatie met behulp van de rode bedieningsknuppel voor regelbare luchttoevoer. Schrik niet van de rookontwikkeling bij de start van het aanmaken van je BBQ, dit is normaal.
 7. Na een 15-tal minuten gloeien je kolen en zijn ze bedekt met een dun laagje grijze as. Je houtskoolbarbecue is startklaar! Indien gewenst kan je nog wat kolen bijgieten.

That’s it, je Loewy barbecue aanmaken is zo geklaard dankzij Barbecook’s fameuze QuickStart® systeem!

image

Is je barbecuesessie beëindigen even makkelijk als je BBQ aanmaken?

Naast de bezorgdheid over de moeilijkheidsgraad rond een ‘barbecue aanmaken’, zitten velen ook met de vraag of er niet teveel gedoe komt kijken tijdens het opkuiswerk na je barbecuesessie. Ook hier heeft Barbecook gedacht aan een praktische oplossing. Zo kwam het merk op de proppen met het QuickStop systeem voor de Loewy (behalve voor de Loewy 40). Het werkt als volgt:

 • Bij aanvang van je barbecuesessie vul je de voet van de Loewy houtskoolbarbecue met water.
 • Na afloop van het grillfestijn verwijder je het grondrooster van de barbecuekuip met een tang en veeg je de smeulende kolen/assen in de buis.
 • Deze vallen naar beneden, in de voet, waar ze worden geblust door het water.
 • Eenmaal je toestel volledig is afgekoeld, ledig je de voet. Opgeruimd staat netjes!

Het opvullen van de voet met water zorgt bovendien voor extra stabiliteit tijdens het barbecueën!

Je BBQ aanmaken en je barbecuefeestje op een aangename manier eindigen is dankzij Barbecook een fluitje van een cent!image

More bbq inspiratie