Hoe lang moet je roken in de Otto 2.0 smoker?

Roken is een hype die steeds meer aan populariteit wint. Natuurlijk hebben we het hier over het roken van ingrediënten. Ingrediënten roken doe je het best met behulp van een degelijke rookoven. Zo biedt Barbecook twee verschillende modellen aan waarmee je heerlijk gerookte bereidingen tevoorschijn tovert: de Oskar en de Otto 2.0. De Oskar is een multifunctioneel 2-in-1 toestel die zowel als barbecue en rookoven gebruikt kan worden. Met deze smoker, die bovendien verkrijgbaar is in 2 verschillende maten (Oskar S en Oskar M), kan je zowel koud als warm roken. De Otto 2.0 daarentegen is een elektrische smoker waarmee je je ingrediënten ook zowel warm als koud kan roken. In dit artikel gaan we dieper in op de talloze mogelijkheden en de rooktijden van Barbecook’s ongelofelijke Otto 2.0 smoker!  

How long should you smoke in the Otto 2.0 smoker?

Specificaties en gebruik van de Otto 2.0 smoker

De Otto 2.0 is een rechthoekig model en heeft een zilverkleurige look. Deze elektrische smoker - met geborstelde roestvaststalen afwerking - staat op twee poten en heeft bovendien twee praktische houten handvaten, voor een koude grip en efficiënt gebruik. De Otto 2.0 smoker is uiterst gebruiksvriendelijk en juist daarom zo geliefd bij heel wat rookfanaten. Het enige wat je nodig hebt zijn rookchips en één of meerdere ingrediënten die je wenst te roken, denk bijvoorbeeld aan een goed stuk vis. Naargelang de te roken ingrediënten, kies je een bepaalde smaak van rookchips uit. Voor vis kunnen dit bijvoorbeeld citroen rookchips zijn. De hoeveelheid rookchips die je nodig hebt, hangt af van hoe lang het voedsel moet worden gerookt. De vuistregel is: gebruik een handvol chips per kwartier roken. De chips plaats je in de chipsschaal van je Otto 2.0 smoker. De schaal schuif je vervolgens in de smoker net boven het verwarmingselement. Daarna kan je ook de vetschaal en het rooster met de stukjes vis in de Otto 2.0 smoker schuiven. Het rooster kan op 2 verschillende hoogtes geplaatst worden, dichter bij of verder weg van de warmtebron. Probeer wel telkens voldoende plaats te laten tussen de verschillende stukjes vis, zo kan de rook optimaal circuleren rond de ingrediënten in je Otto 2.0. Eenmaal deze stappen achter de rug zijn, sluit je het deksel van de Otto 2.0 smoker, steek je de stekker in het stopcontact en kan het roken beginnen! De Otto 2.0 wordt geleverd inclusief rooster, afdruipbakje en plateau voor de rookchips. Dankzij de thermostaat met een bereik van 75 graden tot 250 graden kan je zeer gemakkelijk de temperatuur regelen en met de geïntegreerde thermometer kan je die dan goed in de gaten houden. Nu rest er ons enkel nog de volgende grote vraag: hoe lang dient de vis of eender welk ander ingrediënt in de Otto 2.0 smoker te liggen alvorens we mogen toetasten? Ontdek het hieronder!

Wat kan je zoal roken in de Otto 2.0 smoker en wat zijn de rooktijden?

Het antwoord op de vraag wat je zoal kan roken in de Otto 2.0 smoker is vrij simpel: praktisch alles. Het cliché dat je enkel vis kan roken is dus volledig misplaatst. Naast vis kan je namelijk ook allerhande soorten vlees, groenten of zelfs schaaldieren bereiden in je Otto 2.0 rookoven. Nu is het natuurlijk wel belangrijk te weten hoe lang de ingrediënten, zoals vis of vlees in de Otto 2.0 smoker moeten blijven zitten. We maken het je duidelijk in onderstaande tabel. Zo, niets houd je nu nog tegen om een heerlijk gerookte vis of enkele gerookte aardappelen klaar te maken in de Otto 2.0 smoker! Let’s go!

 

Koud Roken met Otto 2.0.

Ontdek de veelzijdigheid van de Barbecook Otto 2.0, een meester in zowel warm als koud roken! Bij koud roken hoef je de Otto uiteraard niet in het stopcontact te steken. Vul de Barbecook koude rookgenerator met de rookmot, plaats deze onderaan in de rookoven. Barbecook biedt een breed assortiment rookmot, afhankelijk van het gerecht dat je wenst te bereiden.

Leg je favoriete ingrediënten op het rooster, en laat de magie beginnen. Zonder elektriciteit te gebruiken, krijgen je gerechten de perfecte rooksmaak. Het enige wat je hoeft te doen, is geduldig wachten tot je lekkernijen doordrenkt zijn met die heerlijke rokerige aroma's. Met de Barbecook Otto 2.0 wordt elke rooksessie een feest van smaak zonder gedoe!

 

 

More bbq inspiratie