Hoe onderhoud je jouw Barbecook Nestor?

Als trotse eigenaar van een Barbecook Nestor barbecue wil je er natuurlijk voor zorgen dat deze altijd in topconditie verkeert. Goed onderhoud is daarbij essentieel. Daarom geven we je in deze blogpost enkele handige tips voor het onderhoud van je barbecue, zodat je er nog jarenlang van kunt genieten. Gelukkig staat de pijler Easy Clean centraal bij de Nestor en heb je je BBQ schoongemaakt in 1 2 3!

How do you maintain your Barbecook Nestor?

Hoe onderhoud je de kookplaten?

De kookplaten van de Nestor houtbarbecue zijn gemaakt uit 6 mm dik carbonstaal, wat betekent dat ze bestand zijn tegen krassen. Yey! Om ervoor te zorgen dat deze platen lang meegaan is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Bewaar ze daarom op een droge plaats, zoals je tuinhuis of je garage om roestvorming te voorkomen.

Met de 2 uitneembare kookplaten van de Nestor houtbarbecue is het opbergen een fluitje van een cent! Maar vergeet niet om de kookplaten grondig schoon te maken voordat je deze opbergt. Lees verder in dit blogartikel hoe je deze kookplaten gemakkelijk kan schoonmaken!

Om de kookplaten in goede conditie te houden, is het belangrijk om ze voor, tijdens en na het bakken goed in te oliën.

Hiervoor gebruik je best zonnebloemolie of rijstolie. Olijfolie is minder geschikt door het te lage verbrandingspunt. Smeer zowel het oppervlak, als de randen goed in. De hitte van het vuur zorgt ervoor dat de olie in de platen bakt en op die manier een natuurlijke beschermende laag vormt. Hierdoor voorkom je corrosie. Indien er zich toch oppervlakkige corrosie (vliegroest) heeft ontwikkeld, kan je dit verwijderen met staalwol.

Hoe maak je jouw kookplaten schoon na het grillen?

Om de kookplaten schoon te maken, kun je spuitwater gebruiken. Eerst giet je wat spuitwater over je hete platen heen, dit zorgt ervoor dat eiwitten gaan stollen. Daarna schraap je het vuil dat loskomt in de kuip van de Nestor met behulp van de Barbecook spatel. Doe dit een paar keer, zodanig dat je overal op de platen geweest bent. Vervolgens neem je wat keukenrol tussen je Barbecook tang en ga je hiermee over de kookplaten om zo het overtollige vet weg te nemen. De pijler Easy clean bij de Nestor BBQ is dus zeker niet gelogen! Na het schoonmaken met bruiswater is het belangrijk om de platen opnieuw in te oliën, zodat ze goed beschermd blijven.

Bekijk deze video voor meer informatie over hoe je jouw Nestor kan schoonmaken! 

Jouw Nestor opbergen

Wanneer je de Barbecook Nestor houtbarbecue langere tijd niet gebruikt, is het belangrijk om de kookplaten goed te beschermen. Je kunt hiervoor de Barbecook stainless steel afdekplaat gebruiken. Die zorgt ervoor dat het regenwater niet in contact komt met de platen en ze niet gaan roesten. Heb je geen afdekplaat, haal dan de platen van de BBQ af en bewaar ze op een droge plaats, geolied en klaar voor het volgende gebruik.

Hoe onderhoud je de asopvangpot?

De Barbecook Nestor is voorzien van een opvangpotje! Dit zorgt ervoor dat je jouw Nestor na gebruik altijd zo gemakkelijk en snel mogelijk kan opruimen. Na het grillen hoef je gewoon alle assen in het aspotje te vegen en klaar is kees! Als dat geen Easy Clean is! Uiteraard is het belangrijk om dit aspotje na elke sessie te legen. Je kunt de aspot er gemakkelijk uithalen en schoonmaken. Door deze regelmatig schoon te maken, voorkom je dat het vuil opeenstapelt en moeilijker te verwijderen is. Na gebruik raden we aan om het leeg aspotje ondersteboven op de centrale opening te plaatsen. Zo vermijd je dat de aspot zich gaat vullen met regenwater. Regenwater is nu eenmaal een echte boosdoener als het op roestvorming aankomt!

Met deze handige tips kun je ervoor zorgen dat je Barbecook Nestor BBQ altijd proper is en klaar voor gebruik! Door regelmatig onderhoud te plegen en de kookplaten goed te beschermen, kun je nog jarenlang genieten van heerlijke barbecuegerechten.

More grill-inspiration