Een geslaagd feest met Barbecook Nestor

De zomer is in zicht en dat betekent maar één ding: heerlijke barbecuefeestjes met vrienden en familie! En als je echt indruk wilt maken, dan is de Barbecook Nestor barbecue de ideale keuze. Dit professionele toestel biedt tal van mogelijkheden voor een geslaagde barbecue. In deze blogpost delen we onze tips en tricks voor het organiseren van een feest met de Barbecook Nestor, zodat jij je gasten kunt verrassen met de perfecte barbecue.

A successful party with Barbecook Nestor

#1 Voorzie voldoende hout

Vooraleer het feest van start kan gaan, check je best even of je voldoende hout hebt en vooral genoeg droog hout. Met vochtig hout gaat het barbecueën namelijk minder goed en ontstaat er veel rook. En laat dat nu net iets zijn dat we liever vermijden, denk je ook niet? Gedroogd beuken of- eikenhout is het beste, omdat dit opbrandt tot een massa kolen die de kookplaat optimaal opwarmt. Dennen- en palettenhout vermijd je dan weer liever omdat deze een giftige rook kunnen ontwikkelen. Stapel de houtblokken tot maximaal 10 centimeter onder de top van de houtopslag in de Nestor en leg ze steeds met de schors naar boven.

#2 Haal heerlijke ingrediënten in huis

Bij een BBQ feestje hoort natuurlijk lekker eten! Zorg dat je op voorhand bedacht hebt wat je klaar wilt maken. Wij zijn alvast fan van volgend receptje met gevulde paprika’s, krieltjes en kipfilets.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 paprika’s
  • 4 bollen burrata
  • 1 kg ongeschilde krieltjes
  • 4 kipfilets
  • Chilivlokken
  • Verse tuinkruiden
  • Knoflookpoeder
  • Peper en zout

Steek de Nestor aan met enkele droge houtblokken, wat aanmaakhout en enkele aanmaak houtwollen. Start je vuur centraal in de barbecue. Wanneer het hout goed brandt, verspreid je de hete massa onder de randen van de kookplaat. Voeg nog wat nieuw hout toe en wacht eventjes af tot de kookplaten goed opgewarmd zijn. Bekijk zeker onze video om de Nestor gemakkelijk aan te steken.

Terwijl de Nestor aan het opwarmen is, hol je de paprika’s uit en vul je ze telkens op met een bol burrata. Vervolgens giet je wat zonnebloemolie op de kookplaten en leg je de kipfilets erop. Werk deze af met verse tuinkruiden, zoals rozemarijn, oregano, tijm en met peper en zout. Voeg tijdens het grillen steeds voldoende olie toe aan de kookplaten. Zo zorg je ervoor dat hun levensduur verlengd wordt en dat je ingrediënten minder snel kunnen aanbakken.

Hierna leg je ook de krieltjes op de Nestor. Haal de steeltjes van de rozemarijn en strooi vervolgens de rozemarijn en het knoflookpoeder over de krieltjes heen. Als laatste leg je de gevulde paprika’s op de BBQ. Werk deze af met chilivlokken. Draai alles regelmatig om met behulp van een Barbecook grilltang.

#3 Safety first

De Nestor BBQ wordt zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant heel erg heet. Daarom houd je kinderen en huisdieren maar beter op een veilige afstand van het toestel. Een ongeluk is snel gebeurd en voorkomen is beter dan genezen! Laat de Nestor ook nooit onbeheerd achter. Als je dorst krijgt, vraag je het dus beter aan iemand anders om dat lekkere biertje of die frisse limonade te gaan halen. Better safe than sorry! Als laatste is het ook belangrijk om steeds aanmaakblokjes te gebruiken die goedgekeurd zijn volgens de Europese Norm (EN 1860-3), zoals die van Barbecook. Dan ben je zeker dat ze veilig te gebruiken zijn en van goede kwaliteit zijn!

#4 Maak alles terug proper voor je volgende BBQ

Om je volgende barbecue feestje even onvergetelijk te maken, is het goed schoonmaken van je barbecue een must. In deze blogpost vind je allerlei tips over hoe je je Nestor BBQ weer spik en span krijgt! Na afloop kan je ervoor kiezen om de Nestor afdekplaat erop te leggen. Good luck!

Bekijk hier hoe u uw Nestor weer schoon kunt maken!

More grill-inspiration