Hoe steek je de Nestor aan?

Heb jij al kennis gemaakt met Nestor, Barbecook’s nieuwste houtbarbecue? De Nestor volgt, net zoals vele andere barbecues bij ons, de principes Easy Start, Easy Cook, Easy Upgrade en Easy Clean. Hieronder gaan we even dieper in op Easy Start en tonen we hoe jij je Nestor hout BBQ in 1 2 3 aankrijgt!

How do you light the Nestor BBQ?

Waarom kiezen voor Nestor?

Als je op zoek bent naar een barbecue waar je gezellig met vrienden en familie rond kan grillen, dan is de Nestor Original hout BBQ echt iets voor jou! De Barbecook Nestor is een 360° barbecue met unieke vorm die iedereen samen brengt rond het vuur. Deze veelzijdige barbecue bestaat in 2 uitvoeringen: hittebestendig zwart gelakt staal en cortenstaal. Zo ben je zeker dat er eentje bij jou en de look van je tuin past!

Voorbereiding

Vooraleer je je Nestor BBQ aansteekt, is het handig om alles bij de hand te hebben. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de houtopslag in je Nestor gevuld is. Hierbij is het belangrijk dat het hout goed gedroogd is. Door droog hout te gebruiken, voorkom je rook. En minder rook = minder tranen in de ogen, dat is iets wat iedereen toch wilt? Gedroogd beuken of- eikenhout is het beste, omdat dit opbrandt tot een massa kolen die de kookplaat optimaal opwarmt. Vermijd dennen- en palettenhout, deze kunnen een giftige rook ontwikkelen. Stapel de blokken tot maximaal 10 centimeter onder de top van de houtopslag en leg ze steeds met de schors naar boven. 

Eerste gebruik

De Nestor barbecue komt in een uiterst compacte en duurzame verpakking. Vooraleer je deze hout BBQ zal kunnen bewonderen in je tuin, dien je hem te monteren. Gelukkig is dit vrij eenvoudig en staat hij binnen de 30 minuten klaar in je tuin! Zet hem op een stabiele en veilige plaats buiten.

Bij het eerste gebruik is het belangrijk om eerst enkele stappen te ondernemen. Bij productie is er namelijk een beschermende laag aangebracht op de kookplaten die eerst dient verwijderd te worden vooraleer je er kan op gaan grillen. Hoe ga je te werk? Wanneer de kookplaat goed is opgewarmd, breng je een neutrale plantaardige olie (zonnebloem / rijst / mais) aan en verspreid je dit met behulp van een spatel. Vervolgens schraap je de kookplaat af met een spatel en duw je het schraapsel in het vuur. Doe dit 2-3 keer. De kookplaat zal aanvankelijk een zwarte substantie afgeven.

PS We raden aan om de eerste 2-3 keer het vuur centraal te houden zodat de kookplaat goed kan stabiliseren.

Hoe steek je de Nestor aan?

De Nestor aansteken is zoals eerder aangegeven vrij eenvoudig! Maak je Nestor aan met enkele droge houtblokken, wat aanmaakhout en enkele aanmaak houtwollen. Start je vuur centraal in de barbecue. Wanneer het hout goed brandt, verspreid je de hete massa onder de randen van de kookplaat en voeg je extra hout toe. Zo creëer je hittezones onder de kookplaten en zorg je voor de ideale kookervaring met de Nestor! De kookplaten van de Nestor zijn gemaakt van 6 mm dik carbonstaal en daardoor is er een vrij groot vuur nodig om ze goed te laten opwarmen. Wanneer er zich een laag as heeft gevormd is het tijd om te gaan grillen op de BBQ! Let’s (Barbe)cook!

Voor meer informatie kun je altijd dit filmpje bekijken! 

More grill-inspiration