Trek eropuit met Barbecook’s tafelbarbecue Carlo en je picknickmand!

De zon schijnt, de vogels fluiten en de lucht ruikt naar vers gemaaid gras. Het is de perfecte dag voor een picknick! Maar waarom zou je het bij simpele sandwiches houden als je de Carlo tafel BBQ van Barbecook hebt? Deze houtskool BBQ is verkrijgbaar in 4 toffe kleurtjes. In deze blogpost leggen we uit hoe je deze compacte barbecue kunt gebruiken voor de perfecte picknick en geven we je een heerlijk receptje om uit te proberen.
Head out with Barbecook's table barbecue Carlo and your picnic basket!

Klein, maar fijn!

Carlo is een compacte, draagbare barbecue die je overal mee naartoe kunt nemen. Hij is gemakkelijk op te bergen dankzij zijn draagtas waardoor je hem kunt meenemen op de fiets, in de auto of zelfs in het openbaar vervoer. Bovendien warmt hij snel op, waardoor je snel van een lekkere maaltijd kunt genieten. De Barbecook Carlo BBQ is klein genoeg om op de tafel of het picknickkleed te zetten, maar groot genoeg om een groep van 4 personen te bedienen.

Hoe gebruik je de Carlo tafel BBQ van Barbecook?

De Carlo tafel BBQ van Barbecook is eenvoudig in gebruik. Het enige wat je nodig hebt zijn briketten, 3 aanmaakblokjes of aanmaakwokkels en een lange lucifer of aansteker. Hierbij is het belangrijk dat je kwalitatieve briketten gebruikt, zoals de Premium kokosbriketten van Barbecook. Zorg ervoor dat de BBQ op een vlakke ondergrond staat en vul het houtskoolmandje met briketten en aanmaakblokjes/aanmaakwokkels. Steek de wokkels aan en draai de knop van de tafel BBQ naar de hoogste stand. De knop regelt de elektrische ventilator en zorgt voor voldoende luchtcirculatie waardoor de kolen gaan gloeien. Eenmaal de kolen bedekt zijn met een dun laagje grijze as, leg je het deksel op het houtskoolbakje en vervolgens ook het grillrooster op de Carlo. Ziezo, het grillen kan beginnen! Met de knop van de ventilator heb jij de volledige controle over het vuur. 

Gamba’s op de Carlo tafel BBQ

Eén van onze favoriete recepten voor een picknick met de Barbecook Carlo tafelbarbecue zijn gamba’s met kerstomaatjes en paprika.

Hiervoor heb je volgende ingrediënten nodig:

  • 500 g gepelde gamba’s
  • 1 rode paprika
  • 200 g kerstomaatjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Maak de gamba’s schoon en verwijder het darmkanaal. Snij de paprika in stukjes en halveer de kerstomaatjes. Plaats vervolgens alles op het rooster en grill gedurende 3-4 minuten aan elke kant. De ingrediënten kun je makkelijk omdraaien met Barbecook’s Army style grilltang. Werk af met olijfolie en peper en zout. Smullen maar!

Ps Hou je van een lekkere marinade bij jouw gamba’s? Maak het jezelf extra gemakkelijk met het Barbecook sauspannetje en marinadeborstel.

Carlo BBQ reinigen: een fluitje van een cent

De dag eindigen doe je zonder zorgen! Het merendeel van de onderdelen van de Carlo houtskool BBQ zijn namelijk vaatwasserbestendig. Een grote afwas hoef je dus al niet meer te doen! Na het reinigen kun je je trouwe maatje proper terug in zijn draagtas opbergen. 

Met de Carlo van Barbecook heb je alles in huis voor een geslaagde picknick met heerlijk gegrild eten. Dus pak je picknickmand, spring op de fiets en geniet van een heerlijke dag in de buitenlucht!

More grill-inspiration