Hoe aardappelen bereiden op de BBQ?

Naast vlees, groenten en verschillende sausjes maken ook aardappelen vaak een belangrijk onderdeel uit van een barbecuefeestje. Aardappelen zijn niet alleen lekker, maar vormen een belangrijke bron van koolhydraten, vitamine B6, vitamine C en vezels. Bij Barbecook houden we ervan om creatief aan de slag te gaan! Ben je die gekookte aardappelen beu? Of heb je gewoon zin in iets nieuws? Lees dan zeker verder!

How to prepare potatoes on the BBQ?

Gepofte aardappelen op de barbecue

Gepofte aardappelen vormen de klassieker op heel wat barbecuefeestjes. Was de aardappelen en prik er enkele gaatjes in. Besprenkel de aardappel vervolgens met olijfolie en werk af met tijm. Verpak de aardappelen in aluminiumfolie en leg deze op het voorverwarmde barbecuerooster. Draai de aardappelen regelmatig om, zodat deze niet aanbranden. Laat de aardappelen ongeveer 35 à 40 minuten grillen.

Pimp je gepofte aardappelen! Gepofte aardappelen zijn heerlijk wanneer je deze opvult met kruidenboter. Mag het iets specialer? Probeer dan kruidenboter met rode wijn of kriekbier. Geen fan van kruidenboter? Kies dan voor zure room of kaas & let the party begin!

Aardappelschijfjes met spek op de BBQ

Kies voor de Barbecook grillpan en geniet van heerlijk aardappelschijfjes met spek. Kook de aardappelen gedurende 10 minuten en snijd deze daarna in schijfjes. Verdeel de aardappelschijfjes over de Barbecook grillpan en werk af met rozemarijn, spek, paprikapoeder, peper en grof zeezout. Zet de pan op de barbecue en laat het geheel ongeveer 15 minuten grillen.

Tip: wist je dat er olijfolie met smaakjes bestaat? Kies voor olijfolie met rozemarijn! 

Hasselback potatoes

Hasselback potatoes zijn trendy en superlekker! Gebruik de Barbecook hasselback potato snijset en laat je creativiteit de vrije loop gaan. Vul de hasselback potatoes op met lekkere kruiden, spekjes, cheddarkaas, paprika’s, mozzarella… De mogelijkheden zijn eindeloos! Bak de hasselback potatoes gedurende 35 à 45 minuten op een barbecue van 220°C. Heerlijk!

Gekruide aardappelspiesjes

Krieltjes zijn heerlijk, zeker wanneer je deze op de barbecue bereidt. Breng de krieltjes op smaak met olijfolie, paprikapoeder, tijm, peper en grof zeezout en rijg ze aan een van Barbecook’s brochettestokjes

‘Patatas à la plancha’

Fan van Spanje? Dan heb je zeker al gehoord van ‘patatas à la plancha’. Kook de aardappelen gedurende 10 minuten, laat ze afkoelen en snijd ze in schijfjes. Snijd de ui in reepjes en bak deze in olijfolie op de warme planchaplaat. Leg er vervolgens de aardappelschijfjes bij en laat deze mooi grillen. Kruid met paprikapoeder, oregano, peper en eventueel wat chili. Deze aardappeltjes zijn heerlijk in combinatie met de Spaanse 'Pimientos de Padrón'. 

Zoete aardappelfrietjes

Zoete aardappelen worden steeds hipper. Hoewel men bij zoete aardappelen altijd aan gewone aardappelen denkt, zijn de twee geen familie. De zoete aardappel is namelijk, in tegenstelling tot de gewone aardappel, een groente. Fan van zoete aardappel frietjes? Ook deze kunnen perfect worden klaargemaakt op de gasbarbecue. Bak de zoete aardappelfrietjes gedurende 25 minuten op de planchaplaat in een barbecue van 200°C. Werk af met grof zeezout en paprikapoeder.

Tip: Laat de zoete aardappelfrietjes vooraf even weken in water met zout. Op die manier worden de zoete aardappelfrietjes extra crunchy. Droog de frietjes hierna wel voldoende af!