Tongfilet met gegrilde groenten op de BBQ

Bij de stijlvolle tafel BBQ Karl hoort een stijlvol recept! Niets beter dan een heerlijk lichte tongfilet op een warme zomerdag. Tongfilet is een kwaliteitsvolle vissoort die het hele jaar door verkrijgbaar is, maar op z’n best smaakt van juni tot januari. Een tongfilet is stevig en tegelijkertijd zacht en sappig! In combinatie met de Karl is een stukje tongfilet gegarandeerd een succes op jouw BBQ feestje.

Let’s relax & enjoy the taste of fun met de Karl tafel BBQ! 

Grilled sole fillet with vegetables on the BBQ

Bereiding van tongfilet en groenten op de BBQ

Zoals reeds eerder vermeld maken we voor dit recept van tongfilet gebruik van de Barbecook Karl houtskoolbarbecue. Haal het rooster van de Karl tafel BBQ en vul de kuip met een laagje houtskool. Voeg enkele Barbecook aanmaakblokjes toe en steek aan. Wanneer er een grijs laagje op de kolen ligt, mag je nog wat extra kolen toevoegen. Het is belangrijk om de ventilator van de Karl volledig open te draaien tijdens dit proces. Alleen zo creëer je voldoende luchtcirculatie. Wanneer er opnieuw een grijs laagje op de kolen ontstaat is de Karl grill ready. 

Snij de groenten in grove stukken. Besprenkel de tongfilets en de groenten met olijfolie en kruid met peper en grof zeezout. Leg de groenten en tongfilets op de grill en draai geregeld. Lekker en gemakkelijk! Enjoy!

Karl tafel BBQ

De Karl tafel BBQ ziet er niet alleen fantastisch uit, maar bezit ook nog eens alle eigenschappen die wij niet meer kunnen missen: kracht, comfort en design. Deze stijlvolle tafelbarbecue is het perfecte accessoire op jouw tuintafel. De Karl houtskoolbarbecue is niet enkel snel en gemakkelijk in gebruik, maar is dankzij zijn ingebouwde ventilator ook nog eens super veilig. De Karl tafel BBQ is eenvoudig te monteren en bovendien nog eens grotendeels vaatwasbestendig. Batterijen op? Geen probleem, dankzij zijn ingebouwde USB-aansluiting kan de ventilator blijven draaien met behulp van een powerbank. Zin in een BBQ on the go? Geen probleem, want de Karl wordt geleverd inclusief praktische draagtas! Let’s go! 

image

Handige accessoires voor het grillen van tongfilet

Vis op de BBQ? Altijd een goed idee! Maak het jezelf gemakkelijk met behulp van de Barbecook visgrill. Een extreem handig accessoire waarin je een volledige vis vastklemt om hem vervolgens lekker te grillen op jouw houtskoolbarbecue of gasbarbecue. Barbecook biedt ook een visgrill aan om 3 vissen tegelijkertijd in vast te klemmen, handig als je meerdere gasten over de vloer hebt!

Blijft jouw tongfilet aan het rooster van je BBQ kleven? Problem solved! Wie zin heeft in een lekker stukje tongfilet op de houtskoolbarbecue kan vanaf nu gebruik maken van de Barbecook grillmatten. De grillmatten zorgen ervoor dat de tongfilet niet aan het rooster blijft plakken. Verder zorgt de grillmat er ook voor dat er geen stukken tongfilet tussen de roosters door in het vuur kunnen vallen.