Taco’s met gerookte kip

Bij Barbecook verloren we ons hart in de Mexicaanse keuken. Niets beter dan een zomerse dag met taco’s, burrito’s of chili con carne op de barbecue. Om het iets uitdagender te maken kiezen we in dit recept voor taco’s met gerookte kip. 

Ready to taste the fun?

Taco’s met gerookte kip

Een goede voorbereiding

Hoe lekker dit recept van taco’s ook is, we moeten eerlijk zijn en toegeven dat het heel wat tijd vraagt. Zo zal het marineren van de kip zo’n 12 à 24 uur innemen. Ook het roken van de kip en het maken van de taco's neemt wat tijd in beslag. Geen paniek, een goeie voorbereiding maakt alles perfect mogelijk. 

Bereiding van taco’s met gerookte kip in de smoker

Stap 1 - De marinade

Dit recept beginnen we met de marinade voor de kip. Meng alle ingrediënten in een grote kom en dompel de hoevekip volledig onder. Plaats het geheel voor zo’n 12 à 24 uur in de koelkast. Haal de kip hierna uit de marinade en laat deze opdrogen. 

Stap 2 - Het roken

Voor het roken van de kip maken we gebruik van de Barbecook Oskar. Met behulp van de Barbecook houtskoolstarter, de Barbecook aanmaakblokjes en lucifers is de rookoven in geen tijd klaar voor gebruik. Giet de houtskool in de barbecuekuip. Wikkel wat uitgelekte citroen rookchips in aluminiumfolie, prik er enkele gaatjes in en leg het pakketje op de hete houtskool. Plaats de kip op het rooster van de Oskar, vul de schaal met water en sluit de rookoven. Met behulp van de regelbare luchttoevoer behoud je tijdens het volledige proces de controle over de temperatuur. Deze mag voor onze gerookte kip niet boven de 100 °C gaan. Het water zorgt ervoor dat de kip niet uitdroogt en lekker mals blijft. We raden aan om regelmatig te kijken of het water moet worden bijgevuld en of er nog voldoende rook is. Zo niet, dien je wat extra rookchips toe te voegen. Eenmaal de kip een kerntemperatuur van 70 à 72°C heeft bereikt, kan je deze uit de rookoven halen. Check dit met Barbecook's digitale thermometer. Hierna pluk je het vlees er met gemak af.

Stap 3 - De salsa en de afwerking van de taco’s

Terwijl de kip in de rookoven zit, is er tijd om de tomaat-mangosalsa te maken. Snij alle ingrediënten fijn en mengen maar! Kruid naar eigen voorkeur verder af.

Hierna is het tijd voor de taco’s. Kies voor kant-en-klare tacoschelpen of zelfgemaakte taco’s. Wanneer je wraps voor 5 minuten over de rails van een ovenrooster hangt op 200°C, heb je een zelfgemaakte taco.

Vul de taco op met de tomaten-mangosalsa, de stukjes gerookte kip, zure room, citroensap, cheddar en schijfjes mango. Taco-lishious!

Buen provecho!

Producten in dit artikel

Translation missing: nl.products.sliders.previous
»