Pittige lamsspiesjes op de BBQ

Zin in iets nieuw? Kies voor lamsvlees op de barbecue: super lekker, gemakkelijk en snel klaar! Dankzij de jonge leeftijd van het dier heeft het vlees een zeer bijzondere smaak. De smaak van het lam komt bovendien nog beter tot zijn recht wanneer dit boven de hete kolen van de barbecue wordt bereid. De Barbecook lamsspiesjes zijn perfect als hapje of als voorgerecht. Wil je de lamsspiesjes als hoofdgerecht serveren? Geen probleem! De lamsspiesjes zijn heerlijk in combinatie met een couscoussalade met feta, munt en granaatappel. Verder kunnen de lamsspiesjes ook worden opgediend met een Turks broodje, koolsla en komkommer. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Let’s Barbecook & Grill!

Spicy lamb skewers on the BBQ

Bereiding van lamsspiesjes op de BBQ

Voor de bereiding van de lamsspiesjes kiezen we voor de Barbecook Siesta 412. Dankzij de praktische one hand bedieningsknoppen kan je binnen de 10 minuten beginnen grillen. De roosters van de Siesta bestaan uit geëmailleerd gietijzer, een uiterst kwalitatief materiaal en ideaal om de lamsspiesjes op een goeie en gelijkmatige manier dicht te schroeien. Extra handig aan de Siesta is het warmhoudrek binnenin de gasbarbecue. Op die manier kun je de lamsspiesjes die reeds klaar zijn even laten rusten, terwijl ze toch warm blijven.

Doe het lamsgehakt in een kom en meng het ei en het paneermeel erdoor. Doe alle kruiden in een vijzel en stamp tot een fijne massa. Snijd 2 teentjes look fijn en schil en rasp de gember. Meng de kruiden, look en gember door het gehaktmengsel. Zorg ervoor dat het lamsgehakt de kruiden goed opneemt.

Rol het lamsgehakt tot worstjes en druk deze plat. Steek de platte lamsgehakt worstjes op een Barbecook spiesje uit bamboe en wrijf deze in met olijfolie. Leg de lamsspiesjes op de voorverwarmde gasbarbecue. Draai de lamsspiesjes geregeld om, zodat deze niet aanbraden. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van de lamsspiesjes. Voor het omdraaien van de lamsspiesjes kan je gebruik maken van één van de vele Barbecook grilltangen.

Snijd het overige teentje look fijn voor de dipsaus. Was de limoen en rasp de schil. Voeg de zeste van limoen en fijngesneden look toe aan de yoghurt en verfris het geheel met wat limoensap. Hak enkele takjes munt fijn en rasp de rammenas. Maak de dipsaus compleet door de munt en de geraspte rammenas aan het yoghurtmengsel toe te voegen. Kruid naar eigen smaak af met peper en zout. Voeg er tenslotte nog een lepel mayonaise aan toe.

Haal de lamsspiesjes van de barbecue en serveer met de frisse dipsaus. Werk het geheel af met wat extra limoenzeste, verse munt en sesamzaadjes. 

Smakelijk!

Barbecook grillmatten

Geen zin om jouw gasbarbecue na het grillen volledig schoon te maken? Kies voor de Barbecook grillmatten. De grillmat is een geweldig accessoire voor iedereen die van barbecueën houdt. Leg de grillmat op je barbecuerooster en zorg ervoor dat vlees, vis en groentjes nooit meer aanbranden of aan het rooster blijven kleven. Hierdoor zal je je barbecue minder vaak grondig moeten schoonmaken. Handig weetje: je kan de handige Barbecook grillmat ook in de oven gebruiken.